AE MICHAEL: Uw brein opnieuw bedraden

AE MICHAEL: Uw brein opnieuw bedraden om Vreugde te ontvangen
10 juli 2014

2014 10 07 energiepatronen

Aartsengel Michael:

Wij hebben ons channel gevraagd om u elke dag – tot de Herwaardering van de Valuta plaatsvindt – een bericht te sturen. Er is veel waarover wij met u willen praten en dit is een tijd van krachtige energieën en sterke emoties. Dit maakt het ook tot een hele goede tijd voor het leren van nieuwe manieren van denken en zijn.

Ik wil het met u hebben over de kwaliteit van uw relaties – die met uw geliefden, uw vrienden, uw baas en uw leiders. U heeft duizenden jaren van conflicten, teleurstellingen en pijn achter de rug. Dit was een goede voorbereiding voor het voortzetten van conflicten en pijn – maar niet voor onvoorwaardelijke, oneindige Liefde. Dit is één van de redenen waarom velen op Aarde zich nu zo moeilijk kunnen voorstellen dat wij in de Hogere dimensies niet veroordelen of straffen; het is voor jullie arme, gekwetste ego’s onmogelijk geworden om u voor te stellen dat iemand die macht heeft, zo vriendelijk en begripvol kan zijn.

Dat ligt niet aan u. Hoe kunt u zich iets voorstellen dat u in dit leven nog nooit heeft gezien? Dat kan alleen wanneer u leeft vanuit het diepste van uw hart en in staat bent om al de aangeleerde reacties af te leren, welke zijn ingekerfd in de overwerkte vlucht-of-vechtpatronen in uw brein. Dit is de neurologische programmering voor uw fysiek lichaam, waar wij u nu mee gaan helpen. Dit is een ander soort van heling – één die van invloed zal zijn op alles wat u voelt en met name op alles wat u ervaart in uw relaties. Ik zal beginnen met de voorbeelden van hoe deze patronen in uw brein zijn ingebracht en hoe wij hun werking terugzien in uw gedrag.

Morgen zal dan onze beminde Sanat Kumara – die al meer dan 40 jaren Kathryns leraar en vriend is – u helpen om een tussenkomst te bedenken en een helder pad naar vrijheid te tonen, om u te helpen deze beperkingen van uw menselijk brein achter u te laten.

Wij zijn heel erg blij dat wij als channel diegene hebben, wiens levenswerk het was om al deze jaren mee te helpen bij het ontwikkelen en uitoefenen van deze methoden. Toeval bestaat niet, toch? Wij zullen haar kennis gebruiken als basis en haar raadplegen terwijl wij deze Lessen in Verandering geven.

Ziet u, ook met u werken wij altijd op deze manier samen, wij voegen onze talenten en gevoeligheden samen, onze wijsheid en de uwe. Dit is de manier waarop wij de mensheid gebracht hebben tot waar u nu bent, balancerend op de drempel van een dramatische en triomferende Ascentie. Er is nog een ingrijpende stap naar de vrijheid, die ieder van u nu moet nemen. Kom met mij mee. Ik zal u tonen wat wij zien.

Het menselijk lichaam is een fantastische schepping, gedurende eonenlang ontwikkeld om de meest flexibele, robuuste ‘machine’ in het Universum te zijn, om bewoond te worden door een ziel. O ja, er zijn nog andere wonderbaarlijke scheppingen, maar geen daarvan is zo volmaakt ontworpen om het uitwerken mogelijk te maken van de gevoelens, handelingen en de wil van de Schepper.

Misschien schudt u nu uw hoofd in ongeloof, zelfs al heeft u heel vaak gehoord dat u geschapen bent naar het beeld van onze Schepper. Uiteraard zijn er nog wat losse draadjes die moeten worden ingestopt en een paar tijdelijke aanpassingen die herzien moeten worden, maar over het algemeen bent u briljant – zelfs in de relatief ruwe staat van ontwikkeling die u nu ervaart.

Voel u niet beledigd, Geliefden, alsof ik u en uw persoonlijke ontwikkeling zou veroordelen. Dit is niet waar wij nu aan werken om te verbeteren. Uw prachtige menselijke uitrusting (niet de zielenidentiteit die u bent) is nu toe aan een renovatie, een verbetering zo u wilt en wij gaan dat samen doen, u en ik.

Dit keer zult u uw uitrusting niet overdragen aan een dokter of technicus om het te herstellen. U zult de leiding hebben over het niveau van verbetering die u ontvangt en hoe u die wilt gebruiken.

Ik ga u een beeld schetsen van wat wij zien, wanneer wij in uw brein en uw lichaam kijken. Het is voor ons heel gemakkelijk om de patronen van energieën te zien die tot uiting komen in de cellen van de verschillende systemen in uw lichaam. Wij kunnen de patronen van Licht en duisternis lezen – kleuren en intensiteiten die opduiken op ons ‘scherm’ wanneer wij uw handelingen en de fysieke reactie op uw gevoelens observeren.

Dit vermogen om energiepatronen en hun werking in het lichaam te kunnen zien, zijn de basis voor al de nieuwe ‘energie heling’-technieken die uw genezers in de voorbije jaren hebben ontwikkeld en bijzonder effectief hebben toegepast. Zij ontdekken hoe zij vermogens kunnen gebruiken die u van nature bezit in uw Hoger Zelf – om dat besef diep in uw lichaamsbewustzijn te brengen. Dit is slechts één uiting van de voortdurende evolutie van de menselijke mogelijkheden die u nu ervaart.

Laat ons beginnen met een voorbeeld van hoe het leven in onrust van invloed is geweest op uw zenuwstelsel – en daardoor op uw hele lichaam. U kunt in Kathryns boek ‘Who Needs Light?’ een volledige uitleg vinden, over hoe emotionele patronen vanaf de kindertijd worden ingeprent in het brein en zo een supersnelweg worden voor latere, emotionele reacties.

Stel u onze twee vrienden voor, Dave en Sue. Beiden hadden wat de meeste mensen zouden beschouwen als een goede jeugd. Zij groeiden op in redelijk welvarende voorsteden in de VS, waar vaders naar hun werk gingen en de meeste moeders ook wel een baan hadden, maar toch nog voor een groot deel verantwoordelijk waren voor de zorg voor de kinderen. Ze gingen naar school, studeerden zonder opmerkelijke problemen af aan de middelbare school en volgden allebei een hogere opleiding, alvorens te trouwen en zich te vestigen, om te beginnen aan een leven van het nastreven van een ‘geslaagde’ job.

Aangezien ze beiden een baan konden vinden en genoeg geld verdienden om zichzelf en hun groeiende, gezonde familie te onderhouden, zou men denken dat zij gelukkig waren met hun leven.

Helaas is niet alles goed in hun versie van het Paradijs. Sue voelt zich uitgeput en overwerkt en ergert zich vaak aan wat Dave doet zonder de familie … wanneer hij een dag gaat golfen met zijn vrienden of urenlang kijkt naar sport op de TV, terwijl zij zorgt voor de kinderen, kookt voor het hele gezin en haar weekenden besteedt aan het rondrijden van de kinderen naar al hun hobby’s en tussendoor de boodschappen doet.

Sue wil liefdevol, vriendelijk en geduldig zijn met haar kinderen, maar zij merkt dat ze kortaangebonden en dictatoriaal is wanneer de lijst van verantwoordelijkheden die zij draagt, haar dreigt te overweldigen. Zij houdt oprecht van haar kinderen, maar vindt het moeilijk om die liefde te tonen door zachtmoedige aanvaarding. Zij voelt zich te machteloos om de toestand te kunnen veranderen, omdat al haar vrienden lijken te lijden onder dezelfde kwaal en hun echtgenoten lijken heel veel op haar Dave.

Sue wil hem niet zijn vrije tijd met zijn vrienden ontzeggen, omdat ze weet dat hij zich daardoor aan haar zou gaan ergeren en haar positie van economisch afhankelijk te zijn van hem – als de vader van haar kinderen – zorgt ervoor dat zij zich vermoeid en onzeker voelt.

Zij moet haar gevoelens van ergernis en jaloezie verbergen, uit angst dat ze feeksachtig en eisend zal overkomen en zo wil ze niet zijn. Ze weet dat de beslissing om buitenshuis te gaan werken voor een deel bij haarzelf lag, maar nu heeft ze spijt van de uren die ze doorbrengt aan een bureau – in een baan die ze niet echt leuk vindt – terwijl ze die tijd liever thuis zou doorbrengen met haar kinderen, zonder gehaast en gestrest te zijn.

Met Dave gaat het niet veel beter. Het leven is niet het mooie plaatje dat hij zich had voorgesteld toen hij en Sue besloten om te gaan trouwen. Hij had grote plannen voor succes in zijn job, maar de economie doet niet wat hij gehoopt had en de markt voor zijn werk is zozeer afgezwakt, dat hij zich zorgen maakt voor de toekomst van zijn gezin. Hij zou liever hebben dat Sue niet ging werken, maar het idee om de enige kostwinnaar te zijn maakt hem bang.

Hij ziet hoe hard zij werkt , maar kan niet zo heel goed doen wat zij doet en daardoor voelt hij zich nog schuldiger en ontoereikend wanneer hij probeert te helpen. Hij voelt zich dan zelf weer een kind. Hij haat het gevoel van overweldigd te zijn en hij doet al het mogelijke om het te vermijden. Een avondje uit in het café, grapjes maken en flirten met de collega’s helpt, maar natuurlijk betekent dat dat hij Sue alleen thuislaat met de was en de zorg voor de kinderen.

Hij houdt van zijn kinderen, hij speelt graag met ze en neemt ze mee naar het park of coacht hun wedstrijden, maar hij is volkomen hulpeloos wanneer het erop aankomt om het haar van zijn dochter te vlechten en zijn weerstand tegen luiers en persoonlijke hygiëne zijn diep verankerd. Hij wou alleen wel, dat hij en Sue de fijne gevoelens van fysieke aantrekkingskracht konden terugkrijgen, zoals ze die ooit gekend hebben – maar het wordt alleen maar moeilijker om de tijd te vinden voor intimiteit. Ze voelen zich vaak zo ongemakkelijk in elkaars nabijheid en kleine ergernissen van de voorbije dag worden terzijde geschoven, omdat het lijkt alsof ze er geen oplossing voor kunnen vinden.

Dave en Sue lopen langs de rand van de afgrond, ze leven een leven vol van onvervulde beloften – dat leidt tot ergernis en ze groeien uit elkaar. Hoe ongemakkelijker ze zijn bij elkaar, des te meer vervallen de kinderen in boze buien, agressief gedrag en nors en gekwetst zijn. Iedereen in dit ‘ideale’ gezin, voelt de druk.

Hoe kennen wij de diepste gevoelens en gedachten van de beminde mensen waar wij voor zorgen? Wij zien de patronen van emotie oplichten in hun lichaam en hun brein, wanneer zij de uitdagingen in hun leven ervaren. Wanneer Dave naar Sue opbelt om te zeggen dat hij later thuiskomt, zien wij de flits van energie/licht gaan – van haar voorhoofdskwab helemaal naar haar hersenstam. Dit zet een vlucht-of-vechtreactie in werking, waardoor een stoot adrenaline en andere hormonen rechtstreeks in haar bloedbaan terechtkomen.

Haar hart begint te bonzen (wij kunnen de echo daarvan horen op de luchtgolven) terwijl zij vecht tegen haar boosheid en jaloezie – die allebei zichtbaar worden in de kleur van de energie die wordt voortgebracht in het limbische (gevoels/emotionele) deel van het brein, vlak voor en onder het volwassen besturingsdeel, waarvan wij u geleerd hebben om het aan te passen tot uw commando-centrum. Terwijl wij kijken, zien wij hoe de flitsen van intense energie bepaalde reacties opwekt in het lichaam – in haar maag, haar zonnevlecht, haar darmen en haar longen. Het brein – van net achter haar ogen tot het limbische stelsel, naar de hersenstam en verder door haar lichaam, langs haar adrenalineklieren, en stort zich dan door haar lichaam heen als een waterval van intense energie – en haar lichaam zal tot 72 uren nodig hebben, om dit weer op te nemen en in evenwicht te brengen.

Gedurende dit proces pompt Sue’s hart haar bloed sneller naar haar ledematen, om ze in staat te stellen om te vluchten of te vechten, maar de intensiteit van de reactie op de adrenaline maakt het haar onmogelijk om in te gaan op de diepere gevoelens van haar hart – haar Liefde-centrum. En dus heeft zij het moeilijk en probeert ze de angst te overwinnen, dat zij er weer alleen voor staat om de verantwoordelijkheden te dragen die zij verwacht had te kunnen delen – en zij verliest de houvast die voortkomt uit de steun en troost die ze had willen vinden in haar verliefdheid op haar partner.

Voor haar gevoel is er maar één manier om de opkomende paniek tot rust te brengen – en dat zijn de voorgeschreven medicijnen die haar dokter haar heeft aanbevolen. Het onderdrukt haar gevoelens en ze kan er door zweven, losgekoppeld van haar gevoelens en daarmee ook van haar leven en de vreugde die het zou kunnen brengen, als zij maar wist hoe ze toegang kan krijgen tot de verbinding met haar hart.

Intussen gaat het brein van Dave door een gelijkaardig proces. Zijn brein pikt eerst het gevoel op van verlangen naar iets wat hij niet echt kan benoemen. Het is een bekende reactie die voortkomt uit de buurt van het hongercentrum in het brein – in de hypothalamus – een kleine maar krachtige klier, gelegen diep in het lagere brein, achter het verhemelte.

Dave weet niet hoe hij bevrediging kan krijgen voor dit verlangen dat hij voelt en dus wendt hij zich tot voedsel, alcohol en een avond stappen met vrienden die met hem lachen en spelen. Hij kan echter niet de vreugde in zich opnemen die deze ontmoetingen hem hadden kunnen brengen – omdat de alcohol ervoor zorgt dat die gevoelens niet worden doorgegeven, maar dat is niet de enige reden. De verbinding van zijn hypothalamus naar zijn hart is zo weinig gebruikt, dat hij niet weet hoe hij die bereiken kan. Jaren van training om ‘je verstand te gebruiken’, om ‘rationeel’ te zijn en ‘jezelf te beheersen’ (bedoeld wordt: onderdruk je gevoelens) hebben een kringetje gevormd in zijn brein en zijn lichaam, maar dat mondt niet uit in zijn hart.

Wanneer hij zich naar zijn vrienden begeeft, spoelt er een plotselinge golf van schaamte en schuld doorheen het limbische centrum van zijn brein – dit licht donkerpaars op, met golven van rood en oranje. Dit is een ingewikkelde, verreikende reactie op de emotionele behoeften die al vanaf zijn vroege kindertijd nooit vervuld zijn. Wanneer de – van oorsprong op angst gebaseerde – reactie doorheen zijn lichaam gaat, zet die een ander overlevingsmechanisme in werking, dat energie stuurt naar die delen van zijn brein die samenhangen met identiteit, eigenwaarde, zekerheid en zich goed voelen.

Op momenten dat zijn primitieve (kinderlijke) gevoelens van psychologische veiligheid in het gedrang komen, zorgt die energiestroom voor de gevestigde patronen, die wij ‘ego’ zouden noemen. Wij herkennen deze ingeprente patronen aan hun donkere kleur en intense, rondgaande, herhalende kenmerk. Zij flitsen en bewegen zich doorheen de lagere delen van het brein, zonder door te dringen in de centrale baan die leidt naar het centrum van het hart. Het hart gaat wel sneller slaan, maar dat komt door de angst en dus wordt leven vanuit het hartcentrum niet in werking gezet. In plaats daarvan ondervindt Dave een pijnlijke zwaarte rond zijn hart, omdat de energie zich daar ophoopt in plaats van te stromen. Dit is het begin van wat wij herkennen als een ‘hartkwaal’ – in zijn vroegste stadium.

Dave reageert en probeert aan zijn schuldgevoelens te ontkomen, door ze te negeren. Zijn ego herinnert hem aan zijn recht om te kunnen doen wat hij wil, want hij is immers volwassen (dit is de opvatting van een kind over volwassen zijn, hetgeen voortkomt uit zijn centrum van focus, vlak achter de ogen) en hij krijgt een gevoel van roekeloosheid en alles achterlaten – en dichter dan dat kan hij niet in de buurt van vrijheid komen. Hij voelt zich geprikkeld, moedig en seksueel gestimuleerd. Dit kan gemakkelijk leiden tot overspel. Verder op zijn levensweg zien wij puinhopen en wij voelen de pijn, omdat wij weten hoezeer deze geliefde menselijke reizigers geleden hebben, in hun dappere maar niet-geslaagde pogingen om enige vorm van echt evenwicht of echte vervulling te vinden – voor zichzelf en elkaar.

Bij zowel Sue als Dave zijn de diepste lichaamscentra – van het centrum van uw hart en het centrum van uw volwassen brein, tot het kruinchakra waar u zich verbindt met ons in de Hogere dimensies, doorheen het energiekanaal dat van nature doorheen uw gehele lichaam naar beneden loopt en uitmondt in de liefdevolle, voedende Moeder Aarde – miskend, ontkend en nagenoeg vergeten geworden door jarenlange opleiding en ‘beschaving’.

Wij zien uw lijden, Geliefden, in de donkere kleuren van uw fysiek lichaam en uw aura. Het levendige beeld van uw wezen toont PIJN. Hoe kunnen wij iets anders voor u voelen, dan mededogen en liefde? U heeft de stroomversnellingen aangedurfd van deze stormachtige rivier, die u ‘het leven’ noemt. U bent hierheen gekomen om te leren, te onderwijzen en te groeien. Het is nu tijd om vrij te komen van die oude, ingesleten patronen van pijn, die steeds maar in een kringetje gaan en alleen maar zorgen voor meer pijn.

Nu u de waarheid heeft gehoord en gevoeld van mijn beschrijving van de cycli van emotie waarin u vastzit, kunt u het beeld van uw brein en lichaam gebruiken (ze zijn te vinden op het internet) om oude patronen los te laten. Schep nieuwe kanalen als dragers van verschillende soorten van gevoelens die de hogere centra van uw brein – letterlijk – zullen verlichten en die troost en liefde zullen brengen tot in ieder zenuwuiteinde, ieder systeem dat opvlamt, elke vonk van leven in uw lichaam.

Begin met het ware centrum van uw fysieke wezen – en dat is uw hart. Adem diep, richt u op het centrum van uw hart. Laat uw brein helemaal los, ook fysiek. Voel de spieren en zenuwen terwijl u helende zuurstof inademt in uw rustende brein, gestuurd door uw Hoger Zelf dat toezicht houdt. Uw Hoger Zelf heeft nu geen behoefte aan de delen van uw brein die denken. Er zijn geen gedachten nodig, alleen maar beelden binnenin uw hoofd, uw levende brein, dat de fijne energie van Licht opneemt om alle pijn te verzachten en weg te nemen.

Zie de kanalen die de oude beelden en gedachten aan angst hebben gedragen, maar GA ER NIET IN. Omring ze daarentegen met Lichtenergie, die tezamen met de zuurstof in uw hele systeem stroomt. Dit is de sleutel: terwijl u de centra van uw brein hernieuwt en reinigt – met name die welke verbonden zijn met uw hersenstam, waar de vlucht-of-vechtreflex vandaan komt – wees dan meteen alert en let er goed op, dat u ze niet opnieuw in werking zet – anders is uw harde werk voor niets geweest. Dat zou hetzelfde zijn als wanneer u de vloeren schrobt tot ze blinken en er dan met modderschoenen overheen gaat lopen.

Dat is de reden waarom verandering zo moeilijk is; uw ‘aangeboren’ neiging om meteen de oude, o zo vertrouwde en bekende pijnkanalen en de daarmee samenhangende ego-kanalen te herstellen. U zult uzelf erop betrappen, wanneer u uzelf hoort denken aan oud verdriet, onopgeloste boosheid en pijn. Doe dat niet! Richt in plaats daarvan uw blik op het Licht, verbind u met mij en voel de grote Liefde die ik voor u voel. Ik bied u het vermogen van mijn groot zilveren zwaard en de machtige Blauwe Vlam om u te reinigen en te bevrijden van al het voorbije lijden.

Reik nu naar de hoogste trilling die u in uw hart en in uw ziel kunt voelen. Reik naar ons, Geliefden. Voel de liefde voor uzelf, zoals wij die voelen. Verban al de oude gevoelens die een intense reactie van het ego uitlokken – een reactie die altijd gebaseerd is op angst. Laat de warmte van aanvaarding, Liefde en Hoop over u heen spoelen en de pijn vervangen door Vreugde. Dan kunt u al die Vreugde opvangen en meedragen – en dat was altijd al de bedoeling.

Het ligt in uw aard, Geliefden, om gelukkig te zijn. Dat hoeft u niet meer te leren. U bent geboren met het vermogen om Lief te hebben en te praten met ons en met God. Eis nu uw geboorterecht op! Laat uw Lichtenergie elke porie, elke vezel en elke zenuw vullen. U zult het Licht voelen doorbreken binnenin uw Zelf! Dit is uw nieuwe dag die aanbreekt en u zult voor de hele mensheid het voorbeeld zijn van iemand die herrijst uit de spreekwoordelijke as, gloednieuw en in Liefde.

Ik eer u, ik Bemin u eeuwig en ik wacht op uw terugkeer in mijn omarming.
Ik ben uw Michael, Aartsengel in liefdevolle dienst aan de mensheid.

Genoteerd door Kathryn E. May, PsyD, 10 juli 2014, 5 PM, New York
http://www.whoneedslight.org

* * * * *

Vertaling: www.spiritueellezen.org
Facebook: Spiritueel Lezen (non-profitorganisatie)
Google+: Spiritueel Lezen.

Alle verdere (Engelstalige) informatie over Berichten, Boeken, BlogTalkRadio-uitzendingen en Archieven kunt u vinden op whoneedslight.org en op de FB-pagina: Who Needs Light.

© Kathryn E. May, PsyD. Deze berichten mogen vrijelijk worden overgenomen en gedeeld, mits zij volledig en zonder toevoegingen of weglatingen worden aangeboden en met vermelding van het channel en de website, www.whoneedslight.org. Gesproken opnames via de computer zijn niet toegestaan. Vertalingen en transcripties dienen per keer te worden goedgekeurd door de auteur en de schrijver.

 

FacebookTwitterGoogle+Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.